blogs
28 januari, 2021

De juiste raamdecoratie voor je aanbouw

De juiste raamdecoratie voor je aanbouw


Met een aanbouw kun je het woongenot in je huidige woning enorm vergoten. Komt er een aanbouw? Vergeet dan niet om ook aan de raamdecoratie te denken. De keuze van het soort aanbouw of uitbouw en de ramen en deuren die daarin geplaatst worden zijn namelijk heel bepalend voor de mogelijkheden in raamdecoratie. We vertellen je graag waar je op moet letten!

 

Aanbouw met schuifpui

Omdat een schuifpui een groot raam is waarvan de bekleding erg bepalend kan zijn voor de sfeer en lichtinval in de kamer is het slim om te kiezen voor raambekleding die past bij jouw interieurstijl. Ga je voor een aanbouw met een schuifpui, dan is niet alle raamdecoratie en zonwering geschikt. In een aanbouw met schuifpui zijn vouwgordijnen of horizontale jaloezieën bijvoorbeeld niet de meest praktische keuze omdat je ze steeds op moet halen wanneer je naar buiten wilt.

Ideaal voor de schuifpui zijn gordijnen. Overdag geven de gordijnen veel sfeer aan de schuifpui. 's Avonds schuif je de gordijnen dicht, waardoor je warmte binnenhoudt en volledige privacy hebt.

Met verticale jaloezieën kun je de lichtinval ook goed reguleren. In onze collectie vind je lamellen van stof, aluminium en kunststof (PVC) in diverse lamelbreedtes, zodat er altijd een variant is die bij jouw smaak past.

Een andere populair soort raamdecoratie voor een schuifpui zijn shutters met een vouwrailsysteem. Met handgemaakte shutters bepaal je heel gemakkelijk de lichtinval en de doorkijk. Overdags kun je de lamellen van de shutters kantelen, zodat je voldoende lichtinval houdt.
 

 

Aanbouw met openslaande deuren

Ook voor een aanbouw met openslaande deuren zijn verschillende mogelijkheden wat raamdecoratie betreft. Ga je voor gordijnen in een aanbouw met openslaande deuren, denk dan goed na over de stofkeuze. Is er voldoende ruimte naast de openslaande deuren dan is er ook ruimte voor dikke, gevoerde gordijnen. Als er te weinig ruimte is, kun je de gordijnen niet helemaal opzijschuiven en is het stofpakket te dik waardoor je de deuren niet goed kunt openen.

In een aanbouw met openslaande deuren kun je goed kiezen voor gordijnen, maar ook bijvoorbeeld voor Plisségordijnen of Duette® Shades. Deze zonwering wordt in het kozijn geplaatst (in de dag) waardoor je niets hoeft te doen wanneer je de deuren wilt openen. Beide soorten zonwering combineren in het geval van openslaande deuren ook heel goed met overgordijnen. Vouwgordijnen zijn ook een mooie en sfeervolle soort raamdecoratie die heel geschikt is bij openslaande deuren.

Isolering van je glazen aanbouw

Wanneer de aanbouw grotendeels van glas is, dan is het fijn om voor raamdecoratie te kiezen die het binnenvallende licht mooi filtert en de inkijk beperkt. Daarnaast is isolerende raamdecoratie handig om te voorkomen dat ’s winters de warmte via de ramen verdwijnt. Maar ook ’s zomers is isolerende raambekleding fijn, hiermee hou je namelijk ook de warmte buiten. Duette® Shades bieden deze isolerende werking en kunnen perfect gecombineerd worden met een glazen aanbouw.

Denk ook aan een hor op maat

Omdat een aanbouw vaak aan de tuinzijde van je huis wordt gerealiseerd zal je in het voorjaar of de zomer de deuren of schuifpui vaak open hebben staan. In dat geval is een hor voor de aanbouw geen overbodige luxe. En, welke deur of ramen je ook kiest, onze horren worden altijd op maat gemaakt. Dat geldt trouwens ook voor gordijnen en andere raamdecoratie, alles is maatwerk en er is veel mogelijk. Kom gerust eens langs met de bouwtekeningen van jouw aanbouw, we helpen je graag!