blogs
23 september, 2022

Inspiratie voor een modern klassiek interieur

Inspiratie voor een modern klassiek interieur


Wil je graag meer luxe aan je interieur toevoegen, maar ben je bang dat het te klassiek wordt? We laten je in deze blog zien dat klassiek en modern goed samengaan. Maak kennis met deze luxe woonstijl.

Inspiratie voor deze interieurtrend, ook wel New Classic genoemd, komt uit de prachtige elegantie van ‘toen’, gecombineerd met het comfort en de luxe van nu. Deze combinatie resulteert in een stijlvolle interieurmix van romantische en klassieke elementen en een luxe uitstraling. Een eigentijds en tijdloos interieur vol warmte! Goud, warme metalen en materialen als hout en glas zie je hierin veel terugkomen. Door bijvoorbeeld te combineren met velours meubelen en gordijnen maak je een écht statement. 

Rijke uitstraling met luxe ogende materialen

New Classic wordt gekenmerkt door rijke stoffen, sierlijke vormen en warme kleuren. Donkere tinten vormen vaak de basis voor vloeren en raambekleding. Je kunt de ruimte over de top aankleden met veel accessoires en sierlijke details, of gaan voor een wat strakker en modern interieur. Kies dus zelf of je voor ‘bont’ of glamour gaat.
Therdex 6544.1.jpg

De zachte uitstraling van velours is al eeuwenlang een eyecatcher in luxe interieurs. In een klassiek modern interieur geeft het materiaal een warme en luxe sfeer. En vloertrend anno 2022: een visgraatmotief of Hongaarse punt, óók in een lichte kleur. In een licht dessin past de vloer goed bij een modern en strak interieur met klassieke elementen. Zwarte (stalen) deuren en kozijnen, op maat gemaakte kasten, gouden accenten, marmer en steen geven dit modern klassieke interieur zijn luxe klasse.

Hout, maar ook PVC vloeren met een houtmotief zijn populair. Een duurzaam materiaal wat perfect werkt in combinatie met vloerverwarming. De ruime collectie kwalitatieve PVC vloeren van Therdex en NL Label bevatten ook visgraatmotief of Hongaarse punt, wat prima past in de New Classic woonstijl!
Dryback visgraat PVC 1kopie.jpg


Voer zachte tinten door

Net als de lichte vloertrend, wordt ook het kleurgebruik rustiger. Zwarte meubels en gordijnen en meubels in rijke kleuren worden gemixt met rustgevende aardetinten, lichtgrijs, zandbeige, geel en poederroze. In meubels en zachte vloerkleden, maar ook in een subtiel behang geven deze kleuren een ontspannen sfeer. Als tegenhanger van deze zachte tinten kun je juist met accessoires wat meer opvallen door gebruik te maken van donkere kleuren als zwart, teal of grijs. Gestuukte wanden met kalkverf geven een wat stoerder effect, behang met subtiele glanseffecten of een zogeheten mural − een wandvullend behang – benadrukken wat meer de klassieke stijl. Een paneelbehang zie je steeds vaker terug in behangcollecties en vormen direct een statement in jouw interieur.
Arte_1.jpg
 

Ben je nog op zoek naar een manier om je ruimte net dat extra beetje karakter te geven? Sierlijsten voeg je eenvoudig zelf toe aan je interieur in dezelfde kleur als de muur of op een lambrisering. De lijsten geven een subtiel contrast door middel van schaduw, waardoor de muur ‘spannender’ en bovenal klassieker oogt. Een prachtige combinatie met een houten visgraatvloer. 


Modern klassieke raamdecoratie

Raamdecoratie bepaalt grotendeels de sfeer van je woning. Bij een modern klassiek interieur past een gedempte, subtiele lichtinval. Daarom is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden bij het inrichten van je interieur. Houten jaloezieën sluiten naadloos aan bij een modern klassieke stijl. Zeker als de houtelementen ook veel terugkomen in meubelen en de vloer. De houten jaloezieën collectie van Luxaflex® is uitgebreid met verschillende dessins en kleuren én biedt een breed aanbod aan unieke houtstijlen; ideaal voor de modern klassieke stijl. Houd bij het kiezen van een kleur altijd rekening met de rest van je interieur. Voor een klassieke moderne stijl kun je bijvoorbeeld kiezen voor zwarte houten jaloezieën of een lichte kleur, passend bij de kozijnen.
Houten jaloezie.jpg
 

Ook Silhouette® Shades passen vanwege hun luxe uitstraling perfect in deze woonstijl. Het licht wordt door deze zonwering prachtig diffuus binnengelaten.

Een hoogtepunt: de raambekleding is leverbaar met het slimme bedieningssysteem Powerview® Automation, een draadloos systeem waarmee je alle Luxaflex® raamdecoratie elektrisch bedient via een afstandsbediening, wandbediening of met de PowerView® App. Als dat geen luxe is!


Maak je interieur af met ronde vormen

Om de New Classic woonstijl helemaal af te maken kun je gebruik maken van ronde vormen in het interieur. Die geven de ruimte een romantische twist. Doorbreek de rechte en strakke lijnen door bijvoorbeeld een ronde gouden spiegel, een messing lamp met een grote ronde kap of een ronde eettafel van donker hout. Ook een rond of organisch vloerkleed staat perfect in een klassiek interieur. Eyecatchers die een stevige basis vormen voor een sierlijk en romantische inrichting.
Desso_1.jpg

 

Kom langs voor interieuradvies

Ben je op zoek naar een nieuwe inrichting en past de modern klassieke interieurtrend bij jou? Kom langs, we helpen je graag met je keuzes! Onze interieuradviseurs zoeken de mooiste kleuren, stalen en dessins bij elkaar en gaan samen met jou op zoek naar de perfecte combinatie voor jouw huis. Maak alvast een afspraak voor een interieuradvies met één van onze stylisten.