blogs
12 juli, 2021

Van interieuradvies tot realisatie: binnenkijken bij Philip en Marjolein

Van interieuradvies tot realisatie: binnenkijken bij Philip en Marjolein


Van plan tot realisatie: er komt heel wat kijken bij een nieuw interieur. Wist je dat Van den Oever Lekker Wonen je tijdens dit gehele proces begeleidt? We zorgen ervoor dat we jouw droominterieur ontwerpen én dat deze wordt gerealiseerd. Kijk mee bij het nieuwe interieur van Philip en Marjolein en kom alles te weten over ons persoonlijke interieuradvies.

Het huis waarin Philip en Marjolein al ruim twintig jaar wonen kon wel wat meer sfeer gebruiken, vond het stel. Na het realiseren van een prachtige nieuwe tuin wisten zij: dit gevoel van thuiskomen, het kan dus toch! Ze besloten de hulp in te roepen van onze interieuradviseur voor het realiseren van een passend interieur. We nemen je mee naar hun reis van woondroom tot droominterieur!

Ardesch-2020-interieuradvies-_LDJ3833.jpg

Het begint bij de woondroom

Het buitengevoel naar binnen halen, dat was de droom van Philip en Marjolein. Het fijne gevoel en plezier dat hun tuin hen al jarenlang gaf, bleek de doorslag om hun interieur grondig aan te pakken.
 

Het interieur adviesgesprek

Philip en Marjolein legden hun vraag neer bij onze interieuradviseur, die aan de hand van de meegebrachte foto’s en het stellen van vragen een goed idee kreeg van hun woonwensen. Marjolein: “Er werd echt vanuit ons meegedacht over de mogelijke indeling, producten en materialen. Heel persoonlijk!” 

Ardesch-2020-interieuradvies-_LDJ3768.jpg

Wat neem je mee naar een interieuradvies?

Een adviesgesprek met onze binnenhuisadviseur, waaraan je al je vragen kunt stellen,  helpt je gerichte keuzes te maken voor je interieur. Waaraan moet je interieur voldoen? Wil je bijvoorbeeld een onderhoudsvrije vloer, zo energiezuinig mogelijk leven of slimme raamoplossingen? Met alle woonvragen weten wij raad. Doe van tevoren inspiratie op en neem naar het adviesgesprek je bouwtekeningen, moodboard of andere inspiratie mee, zodat we samen nog gerichter aan de slag kunnen.
 

Het moodboard

We vroegen Philip en Marjolein allebei een eigen moodboard te maken met items die zij graag terugzien in het interieur. Dit is altijd een goede en directe manier om de woonwensen nog duidelijker in kaart te brengen. Van welke stijl hou je, en welke kleuren passen daarbij? Het geeft de adviseur tevens een goed beeld van de verschillen tussen twee partners. 

moodboard.jpg

Welke kleuren en materialen voor je interieur?

De moodboards werden door onze adviseur vertaald naar een inspiratiebord met kleuren, sfeer en materialen. Met dit palet is zij aan de slag gegaan en heeft verschillende stalen uit de winkel klaargelegd. Marjolein: “Het moodboard ging daardoor ook meer leven. Samen liepen we door de winkel om bijvoorbeeld de verschillende opties te bekijken. Voor een vloer zijn dat er al zo veel. En wat voor gordijnen wil je?”
 

foto 1.jpg

Het ontwerp

Het idee is duidelijk. De adviseur gaat aan de slag met het ontwerp. In het geval van Philip en Marjolein een 3D-ontwerp, waardoor ze bijna levensecht met de adviseur samen het interieur konden bepalen. Marjolein: “Hoewel we inbreng hadden in het ontwerp, hadden we dit nooit zelf bedacht. De plek van de meubels, de grote kastenwand en ruime zithoek in het ontwerp gaven direct dat wow-effect. Toch was het ook fijn dat we tijdens het advies konden bijschaven en veranderingen aanbrengen. Het is echt ons ontwerp geworden.”
 

foto 2.jpg
Het is zover: de realisatie

Het interieur van Philip en Marjolein is een mix van hun eigen stijlen, geadviseerde producten en nieuwe ideeën. Vooral het afgescheiden woongedeelte met grote leefbank en open haard vormt een fijne plek om je terug te trekken. Ze zijn blij met het advies: “Het is echt een all-in concept. Je wordt geheel ontzorgd maar blijft ondertussen overal bij betrokken”, vertelt Marjolein.

Voor de realisatie wordt er door de adviseur een plan geschreven: wat moet er – van inmeten tot monteren – gebeuren en hoeveel tijd beslaat iedere stap? Marjolein: “In vier weken zagen we de benedenverdieping gestaag veranderen in ons droominterieur. Op advies zijn een goede stukadoor en schilder eerst aan de slag gegaan, vervolgens konden de vakmannen de vloer leggen. Een secuur werk, de visgraatvloer die over de gehele benedenverdieping loopt. Erna de plinten, de gordijnen die waren geconfectioneerd en het behang. Het eindresultaat is verbluffend geworden.”
 

_LDJ7681.jpg

Lees meer in het Style magazine

De gehele Binnenkijker met meer foto’s van het eindresultaat vind je in ons Style magazine, dat je online kunt lezen! Ben je nieuwsgierig geworden naar een uitgebreid interieuradvies of lijkt dit je wel wat voor jouw (toekomstige) woning? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak! Gewoon binnenlopen in onze winkel kan natuurlijk ook. Ieder woonidee is maatwerk en we doen er alles aan om jouw ideeën vorm te geven in ook zo’n mooi plan.